روش رفع گرفتگی لوله فاضلاب در خانه

16 روش رفع گرفتگی لوله فاضلاب در خانه (آسان و عملی)

روش رفع گرفتگی لوله فاضلاب در خانه و باز کردن لوله آشپزخانه،حمام، حیاط و توالت و غیره بدون نیاز به تجهیزات پیشرفته قابل انجام است. این روش ها برای گرفتگی های جزئی کاربرد داشته و در صورت حاد بودن شرایط تنها راه حل استفاده از خدمات لوله بازکنی می باشد. گروه لوله بازکنی سهامی در ادامه به کاربردی ترین روش ها برای باز کردن لوله فاضلاب با اسید، نوشابه، نمک، سرکه و غیره اشاره خواهد داشت.

بهترین روش رفع گرفتگی لوله فاضلاب و باز کردن چاه

روش های متعددی برای باز کردن لوله چاه فاضلاب حمام و سرویس بهداشتی و آشپزخانه و غیره وجود دارد، اما واقعیت این است که تمام این روش ها نمی توانند موثر عمل کنند. موارد زیر همگی در میزان تاثیر آنها بر باز شدن گرفتگی ها و انسداد ایجاد شده در لوله فاضلاب و چاه نقش دارند:

  • جنس لوله فاضلاب و چاه چیست؟ لوله های پلاستیکی و پلیمری استفاده شده یا چدن و سیمان؟
  • مواد انباشته شده در لوله فاضلاب چیست؟ مصالح ساختمانی وارد لوله های فاضلاب شده یا پرز و مو و ذرات روغنی و چربی هستند؟
  • فضایی که لوله فاضلاب در آن قرار گرفته است تهویه مناسب دارد یا خیر؟
  • آیا لوله ها دارای شیب مناسب هستند یا خیر؟
  • چه تجهیزاتی در دسترس دارید؟
  • آیا باز شدن لوله فاضلاب باید با سرعت زیاد انجام شود یا زمان کافی در اختیار دارید؟

پس از پاسخ دادن به این سوالات و مشخص شدن نوع مواد موجود در لوله ها و غیره در نهایت می توان روش مناسب برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه و حمام و حیاط و توالت را انتخاب کنید.

1- باز کردن لوله فاضلاب با آب جوش

یکی از ساده ترین راه ها که تا حد زیادی می تواند از گرفتگی های مداوم لوله های فاضلاب جلوگیری کند، استفاده از آب جوش است. سعی کنید به صورت دوره ای در لوله های فاضلاب و توالت آب جوش بریزید تا لایه های چربی انباشته نشده و منجر به گرفتگی نشوند. البته دقت کنید که دمای آب بیش از اندازه زیادی نباشد، در غیر این صورت ممکن است به لوله ها آسیب وارد شود. این روش برای رفع بوی بد فاضلاب نیز بسیار موثر است و بهتر است.

2- باز کردن لوله فاضلاب با مواد شوینده

برای معرفی روش های مناسب در باز کردن چاه توالت و غیره، از آسان ترین گزینه شروع می کنیم. در بسیاری از مواقع مواد روغنی و صابونی به مرور در جداره لوله های فاضلاب انباشته میشوند. این مشکل در لوله فاضلاب حمام و آشپزخانه به وفور رخ می دهد. یکی از بهترین روش ها برای باز شدن گرفتگی لوله های فاضلاب در این شرایط، استفاده از مواد شوینده و آب می باشد.
ابتدا مایع ظرفشویی و مواد شوینده را با کمی آب مخلوط کنید و سپس درون چاه بریزید. پس از 15 تا 20 دقیقه آب گرم را با فشار وارد چاه کنید. سعی کنید این حرکت را چندین مرتبه تکراز کنید تا گرفتگی های به طور کامل برطرف شوند.

3- باز کردن گرفتگی لوله فاضلاب با نمک و جوش شیرین

محلول نمک و جوش شیرین در باز کردن لوله فاضلاب حمام و توالت و آشپزخانه تاثیر زیادی دارد. چون این دو ماده در صورت تماس با آب وارد واکنش شده و گرمایی که تولید می کنند ذرات روغن و چربی موجود در جداره لوله ها را از ذوب می کنند. نمک و جوش شیرین و آب را با هم مخلوط نموده و درون لوله ها بریزید. پس از باز شدن مسیر با آب داغ لوله ها بشویید تا تمام گرفتگی ها برطرف و لوله ها تمیز شوند. جوش شیرین یکی از مواد بسیار کاربردی برای رفع گرفتگی سینک ظرفشویی است و به صورت دوره ای می توان از آن استفاده کرد تا مانع گرفتگی لوله ها شد.

باز کردن گرفتگی لوله فاضلاب با نمک و جوش شیرین

4- باز کردن لوله فاضلاب با سرکه و جوش شیرین

سرکه و جوش شیرین نیز می تواند یکی از روش های رفع گرفتگی لوله فاضلاب در خانه به شمار رود. مانند روش قبل محلول سرکه و جوش شیرین را درون لوله فاضلاب بریزید و اجازه دهید تا با مواد انباشته شده در مسیر وارد واکنش شده و آنها را ذوب کنند. پس از باز شدن مسیر عبور فاضلاب، یک سطل آب داغ را با فشار وارد لوله های فاضلاب کنید. توجه داشته باشید که آب بیش از اندازه داغ روی کاسه توالت نریزد چون منجر به ترک و شکستگی آن خواهد شد.

5- باز کردن لوله فاضلاب با نمک و سرکه

یکی دیگر از روش های رفع گرفتگی لوله فاضلاب در خانه، استفاده از محلول نمک و سرکه می باشد. سرکه خاصیت اسیدی داشته و به همین دلیل زوغن و چربی ها را با سرعت بالا در خود حل می کند. این محلول را وارد چاه و لوله مورد نظر کنید و پس از 15 تا 30 دقیقه آب داغ بریزید.

6- باز کردن لوله فاضلاب با نوشابه

از دیگر روش های معمول در منزل برای باز کردن لوله فاضلاب آشپزخانه و توالت و حمام می توان به استفاده از نوشابه اشاره کرد. باز کردن لوله فاضلاب با نوشابه برای گرفتگی های زیاد کاربرد نداشته و قدرت بالایی در حذف چربی و پرز و موی انباشته شده در لوله ندارد. بهتر است علاوه بر نوشابه، از جوش شیرین و نمک یا جوش شیرین و سرکه نیز به صورت همزمان استفاده شود.

7- رفع گرفتگی لوله آشپزخانه با باز کردن سیفون

از اصلی ترین دلایلی که باعث میشود آب چاه پایین نرود یا بسیار آهسته حرکت کند، گرفتگی در سیفون می باشد. سیفون ظرفشویی آشپزخانه باید هر چند ماه یک مرتبه باز شده و کاملا با آب گرم و مواد شوینده شستشو داده شود. توجه داشته باشید که در حین باز کردن سیفون و شستشوی آن، واشر پلاستیکی گم نشود، در غیر این صورت بستن مجدد آن با مشکل مواجه شده و آب به بیرون نشت می کند.

رفع گرفتگی لوله آشپزخانه با باز کردن سیفون

8- باز کردن لوله فاضلاب با سود سوزآور یا سود پرک

استفاده از سود سوزآور برای گرفتگی فاضلاب که یک باز بسیار قوی با خاصیت خورندگی می باشد، در باز کردن لوله های فاضلاب کاربرد دارد. این روش برای باز شدن لوله های فاضلاب و چاه خانه به هیچ عنوان توصیه نمیشود. چون گاز تولید شده در صورت واکنش آب با سود پرک بسیار خطرنک بوده و منجر به خفگی و آسیب وارد شدن به سیستم تنفسی و ریه می شود. علاوه براین، این مواد به شدت به پوست آسیب زده و باعث سوختگی های شدید روی آن میشود. به همین دلیل لازم است درب محیط مورد نظر را باز گذاشته و از دستکش و عینک و ماسک نیز استفاده شود. مقدار کمی سود پرک را درون چاه فاضلاب بریزید تا چربی های تجمع یافته را با سرعت بسیار زیاد ذوب نموده و مسیر عبور فاضلاب باز شود.

9- رفع گرفتگی لوله فاضلاب با محلول لوله بازکنی

مواد شیمیایی و محلول های مخصوص برای باز کردن لوله فاضلاب برای گرفتگی های جزئی کاربرد دارند. از این مواد سعی کنید به صورت دوره ای برای جلوگیری از گرفتگی های بیشتر استفاده کنید. پس از ورود محلول لوله بازکنی نباید بلافاصله آب وارد لوله شود. حداقل 20 تا 30 دقیقه زمان نیاز است تا گرفتگی ها با این مواد از بین برود و در نهایت آب گرم را وارد لوله های فاضلاب یا چاه کنید.

رفع گرفتگی لوله فاضلاب با محلول لوله بازکنی

10- رفع گرفتگی لوله فاضلاب با قلاب فلزی

تجمع مو و پرز و همچنین دستمال کاغذی و موارد مشابه از رایج ترین دلایل گرفتگی لوله فاضلاب و چاهک حمام و توالت می باشد. برای رفع این قبیل گرفتگی ها بهترین کار خارج کردن مواد انباشته شده در مسیر عبور فاضلاب است. برای این منظور می توانید با چوب لباسی های فلزی قلاب تهیه کنید. پس از صاف کردن قلاب، یک سمت آن را کمی خمیده کنید تا چیزی شبیه به چنگک و قلاب تهیه شود. سپس قلاب را وارد لوله فاضلاب کنید و مواد انباشته شده درون آن را به آرامی به بیرون بکشید. چندین مرتبه این کار ر انجام دهید تا تمام مواد و گرفتگی های درون لوله تخلیه شود و در نهایت با آب گرم مسیر لوله را بشویید.

11- رفع گرفتگی لوله فاضلاب با فنر زنی

از دیگر روش های رفع گرفتگی لوله فاضلاب در خانه می توان به استفاده از فنر اشاره نمود. فنرهایی که شرکت های لوله بازکنی استفاده می کنند طول زیادی داشته و با قدرت بسیار بالا درون لوله ها حرکت می کنند. نوع دیگری از فنرهای مخصوص باز کردن لوله در منزل وجود دارد که از ابزار فروشی ها می توانید تهیه کنید. فنر را به آرامی وارد لوله ها کنید و سپس آن را بچرخانید تا درون لوله حرکت نموده و پرز و مو و سایر مواد به آن متصل شوند. در نهایت فنر را به بیرون بکشید و چندین مرتبه این روش را تکرار کنید.

رفع گرفتگی لوله فاضلاب با فنر زنی

12- رفع گرفتگی لوله فاضلاب با مکش جارو

برای استفاده از این روش باز کردن لوله فاضلاب در خانه نیاز به جاروهای مخصوص مکش آب دارید. سر جارو را درون لوله وارد کنید و با مکش بالا سعی کنید مواد انباشته شده در مسیر لوله فاضلاب را به بیرون بکشید. این روش برای گرفتگی هایی کاربرد دارد که مواد انباشته شده فاصله کمی با دهانه چاه دارند.

13- باز کردن لوله فاضلاب با تلمبه چاه

از قدیمی ترین و آسان ترین روش ها برای باز کردن گرفتگی چاهک حمام و لوله های فاضلاب حیاط و پارکینگ، استفاده از تلمبه های پلاستیکی می باشد. کافیست دهانه این تلمبه ها را روی چاه قرار دهید و چند مرتبه با سرعت زیاد آن را حرکت دهید. با انجام اینکار هوا با فشار زیاد وارد لوله ها شده و منجر به حرکت مواد تجمع یافته خواهد شد. پس از باز شدن گرفتگی ها با این روش حتما آب گرم با فشار زیاد وارد لوله ها کنید.

14- باز کردن لوله با جوهر نمک

یکی دیگر از روش های خطرناک برای باز کردن لوله فاضلاب در منزل، استفاده از جوهر نمک می باشد. 3 فنجان جوهر نمک باید در یک لیتر آب حل شود و درون لوله فاضلاب بریزید. توجه داشته باشید که حتما باید از دستکش و عینک و ماسک استفاده شود و درب ها نیز باز گذاشته شوند.

15- رفع گرفتگی لوله آشپزخانه با اسید

استفاده از مواد اسیدی رقیق نیز می تواند برای رفع گرفتگی های لوله فاضلاب آشپزخانه و حمام و توالت و حمام موثر باشد. مواد اسیدی که برای این منظور استفاده میشوند بسیار رقیق بوده و نباید هر نوع اسید با غلظت های بالا را برای این منظور به کار برد. برای باز کردن لوله با اسید حتما اصول ایمنی را رعایت نموده و از دستکش و ماسک و عینک استفاده کنید.

16- بار کردن لوله فاضلاب با محلول شیمیایی

استفاده از محلول های شیمیایی برای از بین لایه های قوی چربی و رسوب های تشکیل شده در مسیر عبور فاضلاب از دیگر روش های موثر در این زمینه است. برای استفاده از این روش باید پنجره سرویس بهداشتی را باز بگذارید و سیستم تهویه را روشن کنید.

رفع گرفتگی لوله فاضلاب در تمام مناطق تهران فوری

در صورت نیاز به روش های حرفه ای و تجهیزات و دستگاه های پیشرفته برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب کافیست با تیم لوله بازکنی سهامی تماس بگیرید. این مجموعه در شمال، جنوب و شرق و غرب تهران دارای شعبه فعال بوده و لوله بازکن سیار در تهران را در کمترین زمان به محل اعزام خواهد نمود.

به ما امتیاز بدید

16 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • لوله توالت با این روش ها باز نشد راه حل دیگه ای نیست؟

    پاسخ
    • لوله بازکنی سهامی
      ژوئن 20, 2023 7:07 ق.ظ

      این روش ها برای باز کردن گرفتگی های کم و جزئی کاربرد دارند. برای باز کردن گرفتگی های شدیدتر از فنرزنی استفاده میشه

      پاسخ
  • فولادیان
    ژوئن 18, 2022 7:20 ق.ظ

    چربی زیادی که داخل لوله آشپزخانه وارد شده رو میشه با این روش ها باز کرد؟

    پاسخ
    • لوله بازکنی سهامی
      ژوئن 20, 2023 7:06 ق.ظ

      بله اگر به تازگی چربی وارد لوله ها شده با محلول هایی که در متن بهش اشاره شد میتونین مسیر لوله ها رو تمیز کنید

      پاسخ
  • سلام جناب. با فنر دستی چاه تراس باز میشه؟ طبقه 4 هستیم و طبقات بالایی مشکل ندارن و گرفتگی از 4 به بعد هست

    پاسخ
    • لوله بازکنی سهامی
      ژوئن 20, 2023 7:06 ق.ظ

      سلام بستگی به ارتفاع محل گرفتگی و فاصله ش از دهانه چاه داره. اگر فاصله کمی دارند با فنردستی میشه مشکل رو حل کرد

      پاسخ
  • سلام گفتین از جاروبرقی استفاده کنیم؟ اگه آب وارد جاروبرقی بشه میسوزه!!!

    پاسخ
    • لوله بازکنی سهامی
      ژوئن 20, 2023 7:05 ق.ظ

      سلام دوست عزیز. جاروبرقی مکنده آب با جاروبرقی معمولی تفاوت داره و به هیچ عنوان نباید جاروبرقی منزل رو برای اینکار استفاده کنید

      پاسخ
  • اگه به صورت مرتب و دوره ای از محلول سرکه و جوش شیرین و نمک برای لوله های حمام و اشپزحانه استفاده بشه دچار گرفتگی نمیشن. من سالهاست از این روش استفاده میکنم و خیلی خوب جواب داده. علاوه براین بهتره حتما درپوش برای چاه استفاده بشه

    پاسخ
  • این روش ها برای باز کردن گرفتگی های جزئی کاربرد داره. لوله های فاضلاب خونه ما با این روش ها باز نشدن و خیلی قدیمی هستند و فکر میکنم به دلیل رسوب زیاد لوله باشه. راه حل دیگه ای سراغ ندارین؟

    پاسخ
    • لوله بازکنی سهامی
      ژوئن 20, 2023 7:04 ق.ظ

      سلام این روش ها برای گرفتگی های جزئی هست و اگر لوله ها دچار رسوب شدن ابتدا باید وضعیت لوله ها بررسی بشه و در نهایت با فنر زدن میشه مشکل رو برطرف کرد

      پاسخ
  • پلاستیکی که داخل لوله فاضلاب گیر کرده رو میشه با چنگک درآورد یا حتما باید فنر برقی استفاده بشه؟ به لوله بازکن دسترسی نداریم و محبوریم از روش های ساده استفاده کنیم

    پاسخ
  • سلام برای چاه فاضلاب آشپزخونه که تخلیه لباسشویی بهش متصل هست محلول اسیدی خوبه؟ چربی و مواد شوینده باعث شده آب به سختی وارد چاه بشه و بعضی از مواقع از کفشور آشپزحونه آب بالا میزنه

    پاسخ
    • لوله بازکنی سهامی
      ژوئن 20, 2023 7:02 ق.ظ

      سلام برای استفاده از محلول باید دقت زیادی داشته باشین چون محلول های اسیدی به لوله ها آسیب وارد میکنند و باعث سوختگی پوست و مسمومیت و .. میشن. مقدار کم رو در شرایطی استفاده کنید که دستکش و ماسک داشته باشین و تهویه سرویس بهداشتی روشن باشه

      پاسخ
  • سلام روش هایی که گفتیم عالی بودن. با جوش شیرین تونستم گرفتگی سینک ظرفشویی رو کامل رفع کنم و خیلی راحت آب پایین میره

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید